top of page
Precious Moments Workshop - Dag 1-7.png

1. Hvilken alder fotograferer du nyfødte?

Jeg fotograferer som regel nyfødte når de er mellom 6-14 dager gamle. Da er de fortsatt veldig søvnige og det er enklere å posere dem under fotograferingen før de blir for våkne. 

2. Når bør jeg booke nyfødtfotografering?

Det er best å booke nyfødtfotograferingen når du er rundt 2. trimester. Det er veldig vanlig å føde før termindato og det er viktig å få holdt av mye tid rundt termin for å sørge for at jeg får plass til dere. For å unngå skuffelse, vennligst ikke vent til du har født før du tar kontakt, da det kan bli fullt.

C37A2484 kopi.jpg

1. BOOKING

Gå inn på "booking-siden" og fyll ut skjemaet for å booke tid. Jeg svarer på alle henvendelser fortløpende.

4. VISNINGSTIME

Etter ca. 1-2 uker vil sette opp en ny time til visningstime. Da får dere se bildene deres i studio og ta og føle på de forskjellige produktene jeg tilbyr. Her kan dere spør om råd og jeg vil gjerne hjelpe dere med å velge de løsningene som passer best for akkurat dere.

3. Tar du familiebilder under fotograferingen også?

Ja! Jeg vil veldig gjerne ha med både mor og far på bildene om mulig for å ha minst et bilde å minne dere sammen. Søsken er også hjertelig velkomne med et søsketillegg, da fotograferingen legges opp litt annerledes og det blir mange ekstra poseringer. 

4. Hvor lang tid tar fotograferingen?

Nyfødtfotografering varer opptil 3 timer. Det tillater nok tid til å mate, vugge og posere baby samtidig som vi har en rolig og avslappet opplevelse. 

5. Må jeg ta med antrekk til baby?

Nei. Jeg har alt av nyfødt antrekk, tepper og lignende, og det blir satt sammen i forkant av fotograferingen i studio. Hvis du ønsker å ha med noe sentimentalt er dere velkomne til det, men det meste jeg bruker er tilgjengelig i studio. Mange "nyfødt" antrekk på nett og i butikk er ofte i feil størrelse til nyfødtfotografering og jeg har derfor investert mye i spesiallaget ting til nyfødt fotografering.

6. Kan jeg bestille album og trykk hos deg?

JA! Jeg har flere fantastiske leverandører av håndlagede produkter som er tidløse og varer i åresvis. Både håndlagde album og unike innramminger. Ta kontakt om du har spørsmål om produktene mine.

DESIGN ELEMENTER-12.png

2. DATO OG TID

Vi avtaler dato for fotograferingen over e-post og dere mottar første faktura for fotograferingen.

5. REDIGERING

Deretter mottar dere ny faktura for produkter eller bildepakke, og jeg starter den siste redigeringen etter at denne er betalt.

3. FOTOGRAFERINGEN

Fotograferingen foregår på avtalt tid og sted, og dere har mulighet til å låne garderobe og rekvisitter.

6. LEVERING

Dersom dere har bestilt produkter vil dere få beskjed så snart de er tilgjengelig for henting i studio. Ved bildepakke vil dere få en ny link til et online galleri hvor dere kan laste ned bildene i høy oppløsning.

“Veldig flink og hyggelig fotograf! Vi tok bilder i studioet hennes. Veldig hjemmekoselig studio, ekstremt flink fotograf, god kommunikasjon i forkant/etterkant og ikke minst veldig imøtekommende på ønsker man har! Virkelig å anbefale."

Nicklas Andås

Precious Moments Workshop - Dag 1-6.png

1. Hvilken tid er det best å fotografere?

Tid på døgnet avhenger veldig av sesong og hvilket vær som er meldt for fotograferingen. Er det veldig sterk sol og sommer anbefaler jeg sterkt å fotografere veldig sent på kvelden nærmere solnedgang. Én dag i ferien er nok ok for barna å være litt ekstra oppe. Ellers er det lurt å booke rundt vår og høst, da går solen ned tidligere og fargene i naturen er dypere og brunere.

3. Hva skal vi gå med på fotografering?

Det viktigste å tenke på er at dere er komfortable i det dere har på dere. Jeg anbefaler lyse/nøytrale farger og gjerne noe som sitter løst og luftig. Hvis dere er i tvil får dere en liten guide i forkant av fotograferingen og kan også låne klær fra kundegarderoben! Helst ikke tekst og sterke farger/mønster, eller sort.

5. Tar du bilder av én og én også?

Ja, jeg tar flere forskjellige bilder under fotografering. Det blir oppstilt av alle i familien sammen, og noen av hver enkelt, og kanskje sammen med bare mor eller far. Jeg liker å la fotograferingen være veldig fri og lekende, derfor blir ikke alle bildene posert til punkt og prikke.

2. Hva gjør vi hvis barna slår seg helt vrang?

Barn skal få være barn og jeg tvinger ingen å sitte i ro om de ikke ønsker det. Jeg oppfordrer til lek og kos i bildene mine og ikke så mye fokus på akkurat det oppstilte og stillesittende bildet. Skulle det bli så ille at vi ikke får noe avtaler vi selvfølgelig å sette opp en ny dag og prøve igjen.

4. Hvor lang tid tar fotograferingen?

Portrett og familiefotografering varer opptil 1 time, og det er ofte mer enn nok når det er barn med. De første 10-20 minuttene er ofte de aller beste, da barna blir fort slitne og lei. I gjennomsnitt blir det tatt 300-600 bilder på bare én time.

6. Hvor mange bilder får vi?

Etter en time fotografering sitter jeg ofte igjen med noen hundre bilder. Ut av disse plukker jeg ut de aller beste (50-100stk) som jeg lett redigerer og laster opp i et online visningsgalleri. Her får dere velge de bildene dere ønsker å bestille, om det er bildeprodukter eller digitale filer. 

“Hadde Elena først som fotograf når vi tok kjærestebilder og ble veldig glad for den jobben hun gjorde og deretter i vårt bryllup sommer 2017. Super fornøyd med henne og bildene! Anbefaler på det sterkeste hvis dere er ute etter en flink profesjonell fotograf!."

Baria Naseem

Precious Moments Workshop - Dag 1-5.png

Hva får vi når vi booker deg som vår bryllupsfotograf?

Hvis dere velger å bruke meg som deres bryllupsfotograf vil dere få naturlige og ekte bilder. Jeg liker litt dempede farger og stemningsfylte bilder. Jeg har en stor lidenskap for yrket og fokuserer på å skape en god opplevelse for brudeparene mine og derfor er god kommunikasjon så viktig. Jeg ser også etter detaljer og øyeblikk som kanskje ikke dere rekker å få med dere i løpet av dagen.

Har du erfaring med andre kulturer eller fler-kulturelle bryllup?

Ja, jeg har fotografert mange forskjellige kulturer og bryllup. Det viktigste er at dere kommuniserer godt og forteller om de viktigste momentene for dagen og gir meg nødvendig informasjon i forkant. Jeg elsker å oppdage og få ta del i nye kulturer og tradisjoner, og ingen er like!

Når bør vi booke bryllupsfotograf?

Jeg anbefaler dere å booke så fort dere har funnet bryllupsdatoen deres. Det er mange fotografer som blir booket år i forkant og populære datoer blir ofte fylt opp fort, så å sikre den dere ønsker tidlig kan være lurt.

Vi vet ikke helt hvordan vi skal oppføre oss foran kamera, hjelper du underveis?

Jeg hjelper gjerne med å skape fine poseringer og sier akkurat hva dere skal gjøre. Jeg fokusere mye på øyeblikksbilder og bevegelse, og gir gode tips til ting dere kan gjøre for å skape slike øyeblikk.

C37A3190.jpg

Kan vi se et galleri fra en full dag?

Ja. Om dere ønsker å se et fullt bryllupsgalleri er det bare å ta kontakt, så får dere en link til noen av mine tidligere bryllup. Ellers ligger det favoritter under "galleri" her på hjemmesiden.

Hva gjør du hvis vi har et mørkt lokale?

Jeg har god erfaring med dårlig belysning under både vielser og fest. Så fort det blir for mørkt i lokalet for å bruke naturlig lys bruker jeg blits, og kan enten peke den opp i taket for et mykere utseende, eller bruke den direkte på for en litt "kulere" kontrast. Dette vurderer jeg ut i fra lokalet når jeg er der. Jeg anbefaler å se etter godt vinduslys når du velger ditt festlokale.

Er det noen andre kostnader, som reise eller opphold?

Ved bryllup som er langt unna kommer det reisekostnader i tillegg, for kjøring og overnatting. Etter en 12 timers arbeidsdag kommer jeg ikke til å kjøre hjem på natten, men sjekke inn på hotell, muligens også dagen før hvis vi starter tidlig. 

DESIGN ELEMENTER-12.png

1. BOOKING

Når dere har funnet dato for bryllupet kan dere fylle ut skjema på "booking-siden", og jeg vil ta kontakt med dere på e-post om jeg har ledig eller ei.

4. KJÆRESTEFOTO

Før bryllupet anbefaler jeg alle å bestille kjærestefoto, slik at vi kan bli bedre kjent foran kamera før selve dagen. Det er 50% ved heldagsfotografering.

2. KONTRAKT & RESERVASJON

Når vi har funnet ønsket pakke setter jeg sammen en kontrakt til dere og sender en faktura på 10.000,- for å holde av deres dato. Dette er et ikke-refunderbart beløp og trekkes fra den totale summen. Det er mange som ønsker samme dato og den er derfor ikke holdt av før dette er betalt.

5. FØR BRYLLUPET

14 dager før den store dagen vil dere motta siste faktura, og vi vil også gå gjennom de siste detaljene og eksakte tidene for dagen

7. ETTER BRYLLUPET

Uken etter bryllupet sender jeg dere noen få sniktitter fra fotograferingen og resten av galleriet blir levert senest 8 uker etter dagen deres. Disse lastes opp i et digitalt visningsgalleri hvor dere kan laste dem ned, bestille trykk og velge favoritter til fotoalbum. 

8. FOTOALBUM

Når dere har mottatt deres visningsgalleri kan dere begynne å velge ut favoritter (ca. 15 stk) som skal brukes i fotoalbum. Jeg setter sammen deres favoritter med komplimenterende bilder fra dagen, og sender dere en forhåndsvisning av albumet. Her kan dere gi tilbakemeldinger og gjøre endringer og bestemme dere for hva slags album dere ønsker å bestille.

3. PLANLEGGINSTIME

Når datoen deres er booket setter vi opp en planleggingstime i studio eller en lokal café. Dersom dere bor lengre unna tar vi gjerne et møt

6. BRYLLUPSDAGEN! 

Jeg møter opp til avtalt tid og følger dere gjennom dagen over de timene som dere har booket meg. Jeg fokuserer også på å få med detaljer og øyeblikk gjennom hele dagen.

9. LEVERING

Til slutt kommer den en fin boks med et vakkert fotoalbum i posten eller i studio hos meg hvis dere bor nærme. Da kan dere endelig holde i et tidløst og håndlaget album med deres favoritt minner fra dagen, som varer i flere tiår. Husk, vis det frem til venner og familie! Det ser like vakkert ut på hylla som på stuebordet.

“Vi var kjempe fornøyd med bildene Elena tok i bryllupet vårt! Det var så gøy å få bildene i posten, alt var lagt i kjempefine esker som gjorde det ekstra stas å få bryllups bildene hjem. Hun hadde fått tatt bilder av mange fine høydepunkter, og også mange fine detaljer/stemningsbilder fra dagen vår."

Silje Marie Birkeland

DESIGN ELEMENTER-3.png

Hva slags produkter tilbyr du?

Jeg tilbyr flere forskjellige produkter håndplukket til å komplimentere dine bilder og stil. Innrammede bilder, fotoalbum, eller bildebokser hvor bildene kan rammes inn selv eller utstilles på eikekloss. Du kan også ta kontakt dersom du ønsker å bestille produkter fra en tidligere fotografering. Priser og produkter finner du her.

Hva vil web-filer si?

Når du bestiller produkter hos meg får du også de lavoppløselige web-filene inkludert. Disse er perfekt til å dele i sosiale medier eller med venner og familie, og kan også trykkes opp til 10x15cm. Ønsker du høyoppløselige filer til å trykke fritt selv må du kjøpe bildepakker utenom - her kan jeg ikke garantere for trykk kvalitet hos leverandørene dere velger å trykke hos.

Har du produkter vi kan se på før bestilling?

Ja. Jeg har diverse produkter i studio dere kan se på under fotograferingen eller på visningstimen i studio i etterkant. Bor dere lengre unna og ikke har mulighet til å komme helt til meg lager jeg noen digitale eksempler på hvordan produktet vil se ut. Ønsker du å se innrammet bilde på veggen spør jeg deg om å henge opp et A4 ark på den ønskede veggen din og sende det til meg, så får du se produktet i riktig størrelseforhold i hjemmet ditt før du bestiller.  

Hvorfor koster det mer for fotoprodukter hos fotograf enn på nett?

Når du bestiller produkter hos meg eller en annen profesjonell fotograf sørger vi for å velge rett produkt til enhver anledning. Vi veileder og har kunnskap om hva som gir best kvalitet på ditt fotografi og hjelper dere å sette sammen et ferdig produkt som passer dere.

Våre leverandører samarbeider også kun med profesjonelle fotografer og produktene deres er ikke tilgjengelig for andre på nett.

Hvilken kvalitet er filene i bildepakken?

Bestiller du bildepakker får du alle bildene i høyoppløselig jpg-format. Det er disse filene man bruker når man skal fremkalle bildene selv. Mange hører at RAW-filer er fint å ha, men dette er helt uredigerte filer som ikke kan brukes i noen sammenheng uten å eksporteres til jpeg-fil, og disse leveres ikke ut. 

Hvor lang leveringstid er det på bildene/produktene våres?

Jeg har 6-8 leveringstid på e fleste produkter, men ved bryllup er leveringstiden på bilder og produkter opptil 8 uker. Digitale bildepakker har noe lavere leveringstid. I høysesong, ferietid og lignende kan ventetiden være lengre, men dette vil du bli informert om til enhver tid. 

Må alt betales med en gang, eller har du del-betaling også?

Jeg deler opp fotografering og bildeprodukt, og du betaler kun for selve fotograferingen ved booking. Etter mottatt visningsgalleri online vil dere få velge bildeprodukter og få en ny faktura for dette. Det er fullt mulig å dele opp betalingene i 2 eller 3 omganger om ønskelig, men bildeproduktene blir utlevert når betalingen er fullført i sin helhet.

bottom of page