1. Når dere har funnet deres dato for bryllupet fyller dere ut et skjema på "booking"-siden for å se om jeg har ledig plass til deres dag. Det betales et depositum på 10.000,- av beløpet for å holde av deres dato da andre kan ønske samme dag, så det er lurt å gjøre dette så fort dere har mulighet.

2. Når datoen deres er booket setter vi opp en planleggingstime på en lokal café eller over skype/telefon hvor vi går gjennom kontrakten, detaljer til deres bryllup og blir bedre kjent med hverandre.

3. Hele tiden før, under og etter bryllupet kan dere kontakte meg om dere lurer på noe, og vi holder god kommunikasjon opp mot den store dagen slik at vi ikke går glipp av et eneste øyeblikk.

4. 2 uker før bryllupet betales det resterende beløpet. Og endelig er dagen her! under fotograferingen er jeg med dere på de timene dere har booket meg for og følger dere litt i bakgrunnen.

5. Over helgen etter bryllupet sender jeg noen få sniktitter fra fotograferingen og deretter etter 6-8 uker kommer resten av bildene på et digitalt bildegalleri hvor dere kan laste ned, bestille trykk eller dele galleriet på sosiale medier med venner og familie.

6. Når online bildegalleri er levert er det klart for å velge ut deres favoritt bilder (ca. 15 stk) som skal brukes i fotoalbumet. Deretter sender jeg dere en gjennomgang av det endelige designet og bestiller albumet.

7. TIl slutt kommer det en fin boks med et vakkert fotoalbum som dere kan minnes og kikke gjennom i mange år fremover.

Hva er en planleggingstime?

Etter at dere har booket bryllupsfotografering vil dere få en epost hvor vi går gjennom litt viktig informasjon om fotograferingen og deres bryllup. Samtidig setter vi opp en planleggingstime hvor vi møtes på en lokal café og blir litt bedre kjent over en kopp varm drikke. Her setter jeg av den tiden dere ønsker slik at dere kan komme med spørsmål og ønsker til den store dagen. Gjerne også program om dette er klart. Jeg er opptatt av å holde en god kommunikasjon, slik at vi får et fantastisk resultat som både dere og jeg kan være stolte av. Jeg ønsker også veldig gjerne å sette opp en kjærestefotografering i forkant av bryllupet, slik at vi får et par timer sammen foran kamera og får kjenne litt på hvordan vi arbeider best sammen. Disse bildene blir også brukt til Invitasjoner eller "save the date" kort og sosiale medier når dere skal invitere til bryllupet som kommer.

Kan vi bestille fotoalbum hos deg?

Ja, dere kan bestille fotoalbum hos meg. I prisen får dere plukke ut deres 15 favoritter som jeg setter sammen med passende bilder fra den store dagen. Jeg designer albumet for dere og sender dere et forslag når det er ferdig. Da kan dere legge igjen kommentarer dersom dere ønsker å gjøre noen endringer eller bytte et bilde. Deretter sender jeg albumet til trykk og dere vil få beskjed når det er på vei til dere i posten. 

Har du backup av utstyret ditt?

Ekstra kamerahus og objektiver er veldig viktig for din og min trygghet, og jeg har alltid med meg to profesjonelle kameraer fra Canon med ekstra objektiver. De forskjellige objektivene brukes til ulike forhold, og er beregnet for utfordrende lysforhold i for eksempel kirken, festlokalet og til utefotografering når mørket nermer seg. Bildene lagres automatisk på to forskjellige minnekort i kameraet og legges rett over på to forskjellige harddisker for ekstra sikkerhet. 

Når og hvor bør vi ta portrettbildene?

Portrettbildene kan tas når og hvor som helst på dagen, hvor det passer inn i programmet. Vanligvis bruker man 1,5-2 timer på en lokasjon ikke så langt ifra vielsen eller fest, men jeg vil anbefale å dele opp fotograferingen og gå ut igjen etter middag for å ta noen vakre og stemningfylte bilder i mens solen er på vei ned. Hvis dere ikke har noen ønsket lokasjon til bildene deres kan jeg også anbefale mange fine steder i nærområdet, det er bare å spør.

Hva får vi når vi booker deg som fotograf?

Hvis dere velger å bruke meg som deres bryllupsfotograf vil dere få naturlige og ekte bilder. Jeg liker litt dempede farger og stemningsfylte bilder. Jeg har en stor lidenskap for yrket og fokuserer på å få god kontakt med kundene mine. Derfor jobber jeg også med færre bryllup, slik at jeg kan gi dere den oppmerksomheten og planleggingen som kreves for en så viktig dag. Jeg konsentrerer meg også om detaljbilder og øyeblikk som kanskje ikke dere rekker å få med dere i løpet av dagen.

Hvor mange bilder får vi?

Antall bilder varierer fra 40-650 bilder ettersom hvilken pakke dere velger å booke hos meg. Ønsker dere å ha flere bilder i deres pakke kan dette såklart bestilles i tillegg.

Mer informasjon om antall bilder og album finner du på de forskjellige pakkene her.

Hva er inkludert i prisen?

Alt er inkludert, utenom reisegodtgjørelse og fotoalbum. Det vil si om dere planlegger destinasjonsbryllup i for eksempel Italia, så blir jeg gjerne med! Da vil det påløpe ekstra kostnader for flybiletter og overnatting. Dette avtales på horhånd før vi signerer kontrakt, så dere vil få en fullstendig pris før bookingen er fullført. Mine priser inkluderer alt av forarbeid og planlegging før bryllupet, planlegginstime vi har sammen i forkant av bryllupet, 5-12 timer fotografering under bryllupet og ukene i etterkant av bryllupet med redigering og eventuelt albumdesign. Da er også albumet med i prisen, samt en vakker boks med minnepenn til levering.

Hva gjør vi hvis det regner?

Regn eller opphold er det ingen som kan kontrollere, men dette kan fortsatt gi flotte og stemningsfylte bilder. I værste fall om det pøser kan dere ta med støvler og paraply og gjøre noe spesielt ut av fotograferingen, men dette er lurt å ha i baktanke før den store dagen om det melder regn når det nærmer seg. Jeg fotograferer dagen slik den er, uansett vær. Heldigvis er det ofte slik at været kommer og går litt i løpet av dagen, så om dere har booket heldagsbryllup er det større sjanse for at vi får litt opphold til å fotografere i.

Hvordan kan vi bruke bildene?

Skal vi beregne mat til deg?

Dere må gjerne beregne med litt ekstra å spise til meg når jeg følger dere utover kvelden, men det er ikke et must! Hvis det er tilfelle sitter jeg gjerne litt for meg selv og spiser, så jeg samtidig kan legge over litt bilder og drikke litt kaffe på siden.

Hvordan redigerer du bildene?

Etterbehandlingen gjøres naturlig og jeg manipulerer aldri bildene jeg tar. Hvis det oppstår uønskede elementer i bakgrunnen (for eksempel en sigarettstump på bakken), tar jeg dette bort da det ikke hører til i settingen, ellers stiller jeg kun på lys og farger for å få den rette stemningen. Her liker jeg å dempe fargene litt og skru opp kontrastene.

Dere får fri bruksrett på alle bildene og kan brukes til både trykk og web. Jeg legger ikke på vannmerke på bildene, men ber dere derfor om å kreditere meg med "Foto av: Ytrestøyl Fotografi" når dere publiserer bildene. Siden bildene blir et produkt av meg, skal bildene heller ikke redigeres eller omgjøres på noen måte uten forespørsel. 

Hva skjer hvis du blir syk?

Jeg har et godt og profesjonelt fotografnettverk som er tilgjengelig om det så skulle hende noe med meg før fotograferingen. Med det sagt så har jeg aldri trukket meg fra, eller blitt så syk at jeg ikke har kunnet komme i et bryllup, og det skal ytterst mye til for at det noen gang skal skje.

  • ab35a3_ee6910fe53d6497c8f9f2fec165d3015-mv2_d_2000_2000_s_2 copy (1) copy
  • ab35a3_2cbe9aeac01e494d92ec9c50c0f0711d-mv2 copy (1) copy
  • ab35a3_58f14e406ff94d68a7aec2f871b2cb78-mv2 copy (1) copy